درمان اضطراب و افسردگی
برای ما انسانها سلامت روان نیز درست به اندازه سلامت جسم مهم میباشد. به واسطه همین موضوع کسب اطلاعات در رابطه با مواردی که سلامت روان را تهدید میکند، میتواند تا حد بسیار زیادی در کنترل اختلالات گوناگون به شما کمک کند. اضطراب و افسردگی دو مورد از شایعترین مشکلات روانی میباشند که در ادامه آنها، مشکلات زیادی به وجود خواهد آمد. میتوان گفت که اضطراب و افسردگی با یکدیگر رابطه مستقیمی دارند.
یعنی در صورت به وجود آمدن یکی از آنها، شانس رخ دادن دیگری نیز تا حد بسیار زیادی بالا میرود. در ادامه این مقاله میخواهیم برای شما به صورت گسترده در رابطه با اضطراب و افسردگی صحبت کنیم و برای شما بگوییم که چگونه میتوانید با بالا بردن اطلاعات خود، با این اختلالات مبارزه کنید. اگر حس میکنید که دچار اضطراب بیش از حد هستید یا نشانههای افسردگی را در خود میبینید، حتماً با ما تا انتهای این محتوا همراه بمانید.

افسردگی چیست؟
افسردگی حالت غم و ناامیدی میباشد که علاوه بر ناراحتی دائمی، مشکلات جسمی زیادی را نیز برای شما به وجود خواهد آورد. به طور کلی افسردگی تمام انرژی شما برای انجام فعالیتهای روزانه را میگیرد و میل به پیشرفت را در شما میکشد. افسردگی باعث تغییر ساختار و عملکرد سلولهای مغز شما میشود و تجربیات و اطلاعات محیط پیرامون را غمناک و آزار دهنده جلوه میدهد. در کنار آثار مخرب آن، افسردگی قابلیت این را دارد که تنها با چند تمرین ساده درمان شود. درست است که این اختلال بسیار دردناک و آزاردهنده است، اما مطمئن باشید که میتوان با اقدامات نسبتا ساده، از شر آن، رها شد.
اضطراب چیست؟
برای بررسی بهتر اضطراب و افسردگی به منظور درمان راحتتر، اجازه دهید راجع به ماهیت اضطراب نیز صحبت کنیم. اضطراب، به واسطه فاکتورهای گوناگونی رخ میدهد. احساس ترس مداوم در رابطه با رویدادهای حال حاضر و آینده و واکنش شدید به این رویدادها، میتواند از علائم اصلی اضطراب باشد. طبق آمارهای موجود، تقریباً حدود 27 درصد انسانها در طول زندگی خود دچار این اختلال میشوند و این موضوع دلایل گوناگونی دارد. اضطراب نیز درست مانند افسردگی تنها با چند اقدام ساده قابلیت درمان دارد.
علائم اضطراب و افسردگی
شناخت نشانهها و علائم اضطراب و افسردگی میتواند به شما کمک کند تا در تشخیص این اختلالها راحتتر عمل کنید و امکان این را داشته باشید تا به راحتی جلوی تشدید مشکل را بگیرید.
- احساس تنش و ناراحتی مداوم
- عدم احساس لذت از زندگی حتی در لحظات و روزهای خوب
- اختلال خواب
- عدم تمرکز مداوم
- تغییر حالات چهره
- و…
این موارد جزو آن دسته از فاکتورهایی هستند که میتوانند به عنوان علائم اضطراب و افسردگی شناخته شوند. به این نکته توجه داشته باشید که اضطراب و افسردگی به صورت تخصصی و ریشهای با یکدیگر متفاوت هستند، اما به طور کلی میتوان گفت که اختلالات ذهنی معمولاً برخی نشانههای جامع و مشترکی دارند که بیشتر آنها را برایتان نام بردیم.
عوامل تأثیرگذار در اضطراب و افسردگی
برخی فاکتورها و عوامل هستند که میتوانند زمینهساز رخ دادن اضطراب و افسردگی شوند و برخی دیگر میتوانند این اختلالات را تشدید کنند. اجازه دهید کمی بیشتر در رابطه با این عوامل صحبت کنیم.
ژنتیک: ژنتیک یکی از مهمترین فاکتورهایی است که میتواند باعث شود تا برخی افراد مستعد مبتلا شدن به اختلالات اضطراب و افسردگی شوند. به خصوص، اگر والدین دچار اضطراب شدید باشند احتمال این که فرزندانشان نیز به این اختلال مبتلا شوند تا حد بسیار زیادی بالا میرود.
تجربیات کسب شده: در برخی موارد تجربیات کسب شده در طول زندگی علیالخصوص در دوران کودکی و خردسالی، میتواند باعث ایجاد اختلال اضطراب و افسردگی در بزرگسالی شود. تجربیات کودکی تجربیاتی هستند که شخصیت ما شکل دادهاند و به واسطه همین فاکتور، در صورتی که ما اتفاقات بدی را در سنین کودکی تجربه کرده باشیم، نشانههای این تجربه در زندگی بزرگسالی ما با اختلالاتی مانند اضطراب و افسردگی نمود پیدا میکنند. پس محیط اطراف تاثیر بسیار زیادی در ایجاد این اختلالات در ما دارد.
اعتیاد: شاید این نکته کمی عجیب باشد اما گرفتار شدن به اعتیاد میتواند تا حد بسیار زیادی اختلال اضطراب و افسردگی را در ما تشدید ببخشد. مصرف برخی داروها به صورت بیش از حد و کنترل نشد، مصرف مواد مخدر یا حتی مشروبات الکلی میتواند تاثیرات مخربی بر سلامت ذهن و روان ما داشته باشد و در برخی موارد ما را دچار اختلالات تشدید شدهای مانند اضطراب و افسردگی بکند.
ایجاد تغییر در شرایط شیمیایی و فیزیکی مغز: در برخی موارد، ایجاد تغییر به واسطهی فاکتورهای گوناگون در شرایط شیمیایی و فیزیکی مغز ما نیز میتواند باعث ایجاد اختلالاتی مانند اضطراب و افسردگی شود.
روشهای درمان اضطراب و افسردگی
حال که به طور کامل در رابطه با اختلال اضطراب و افسردگی اطلاعاتی کسب کردید، اجازه دهید با هم راجع به روشهای درمان این اختلالات صحبت کنیم.
ورزش کردن
یکی از اقدامات سادهای که میتواند به شما کمک کند تا به درمان اضطراب و افسردگی بپردازید، ورزش منظم میباشد. ورزش کردن تا حد بسیار زیادی میتواند در شرایط جسمی و همچنین روحی شما تاثیر داشته باشد. اطلاعات موجود نشان میدهند افرادی که به صورت منظم ورزش میکنند، کمتر دچار اختلالات روانی میشوند و همچنین حتی اگر فرد قبل از شروع ورزش نیز به این اختلال دچار شده باشد، با ورزش کردن امکان درمان اضطراب و افسردگی را خواهد داشت. ورزش باعث ترشح برخی هورمونها میشود که این هورمونها میتوانند با احساس اضطراب و همچنین افسردگی مداوم به مبارزه برخیزند و به ما کمک کنند تا در زندگی احساس بهتری را تجربه کنیم.
توجه به سلامت جسم
در کنار ورزش کردن، داشتن رژیم غذایی سالم و خواب کافی و باکیفیت نیز میتواند تا حد بسیار زیادی در درمان اختلال اضطراب و افسردگی کمککننده باشد. مادامی که شما به سلامت جسم خود اهمیت دهید، احساس مثبت بیشتری در زندگی خواهید داشت.
مراجعه به روانشناس
یکی از سادهترین و تأثیرگذارترین روشهایی که میتواند در زمینه درمان اضطراب و افسردگی به شما کمک شایانی بکند، مراجعه به روانشناس میباشد. روانشناسان میتوانند به صورت ریشهای و اصولی دلیل ایجاد استرس و اضطراب در شما را تشخیص دهند و با برخی اقدامات علمی و تأثیرگذار به شما کمک کنند تا این اختلالات را تا حد بسیار زیادی درمان کنید.